Östers IF grundades 1930 och är av Sveriges ledande fotbollsföreningar

Östers IF ska inom ramen för en elitsatsning ta ett stort ansvar och vara en drivkraft för att fotbollsintresset ska utvecklas och öka i regionen. Genom idrotten skapar vi en god föreningsanda med ett stort samhällsengagemang som tillsammans med våra medlemmar och samarbetspartners gör det bästa för våra barn och ungdomars möjligheter till en bra framtid. Tillsam­mans skapar vi ett Östers IF som är för alla.

Vår framtidsvision innebär att Östers IF ska sträva efter att vara långsiktigt starka nationellt och ledande inom både spelarutveckling, organisation och sport och därmed över tid vara ett etablerat allsvenskt lag. Vi skall vara en förening för alla människor med känsla för sport och fotboll.

Att vara ett etablerat och stabilt allsvenskt lag innebär att vi har som mål­sättning att på sikt placera oss på övre halvan av Allsvenskan med hjälp av våra fyra fotbollsben. Elit, Akademi, Öster i samhället och Arenan.

– Östers IF sportsliga verksamhet skall vara en bland de främsta i landet inom elitfotboll.

– Östers IF skall vara en av de främsta föreningarna i landet, när det gäller barns och ungdomars spelarutveckling.

– Föreningen ska jobba aktivt med ett stort samhällsansvar inom ramen för CSR-arbetet Öster i Samhället.

– Förutsättningar för spel på högsta nivå kräver arena och träningsfaciliteter av högsta klass vilket tillförsäkras inom Arenastaden och med Visma Arena. Vi skall trivas tillsammans och skapa fotbollsunderhållning för både privatpersoner och företagspartners.

Östers IF har samarbetat med Öster Support AB sedan 2004 och inom ramen för samarbetet har föreningen tillförts resurser som använts till spelarförvärv samt även i övrigt till utveckling av föreningens verksamhet. Vi inom Östers IF värdesätter det goda samarbetet genom åren mycket högt.

Växjö i april 2021

Föreningsstyrelsen