Jens Magnusson ny klubbdirektör

Jens Magnusson har anställts som klubbdirektör för Östers IF samt VD för koncernbolagen Öster Arena AB samt Fotbollsfastigheter i Växjö AB.

Rollen som klubbdirektör och VD utses av styrelsen och Jens tillträder sina nya befattningar den 22 mars 2021. Vi är tacksamma för att Jens har accepterat uppdragen och att han väljer att åter ansluta till föreningen. Jens kommer genom sin gedigna och mångåriga erfarenhet avseende elitfotboll och ledarskap att bidra till fortsatt stark utveckling av Östers IF och föra klubben framåt på såväl kort som lång sikt.

Jens Magnusson:

– ”Jag är stolt och glad över förtroendet och det känns fantastiskt inspirerande att få komma hem till Öster och Visma Arena. Jag har haft fyra fina år i Norrköping men nu ser jag fram emot att fortsätta att bygga ett starkare Öster, på och utanför plan, med den långsiktiga målsättningen att bli en Allsvensk klubb på alla plan.”

Jens kommer närmast från en motsvarande befattning inom IFK Norrköping där han varit klubbdirektör och VD för föreningens olika bolag. I grunden är Jens utbildad civilekonom med examen från Växjö Universitet och har tidigare arbetat som revisor på KPMG, som CFO på WILO Nordic AB och som klubbchef för Östers IF under perioden 2014 – 2015. Jens har idag hunnit bli 39 år och är sedan flera år tillbaka bosatt med sin familj i Växjö.