Myresjöhus Arena

Myresjöhus Arena blir namnet på Östers nya hemmaplan.

– Vi tycker att det här är en utmärkt samarbetspartner, säger Östers ordförande Claes Lövgren, Myresjöhus har precis som Öster växt ur den småländska myllan. Föreningen och företaget är i stort sett jämngamla (grundade 1930 respektive 1927). Och vi tycker att det är särskilt passande att just Myresjöhus med sina träbyggnadstraditioner får ge namn åt vår unika arena i träprofil.

Arenaavtalet träder i kraft 1 januari 2012 och varar därefter i sju år, med option på ytterligare tre år. Myresjöhus blir dessutom ny huvudsponsor för representationslaget Herrar redan 2011.
– Myresjöhus är mycket stolta och glada över att få vara med om Östers satsning mot att återigen bli svenska mästare. Östers målmedvetna inriktning mot allsvenskan genom att satsa från grunden med en bred ungdomsverksamhet i kombination med en talangutveckling skapar goda förutsättningar för elitfotboll i Växjö. Vi ser denna investering som en långsiktig satsning i en tillväxtregion, där det finns en mycket engagerad kommun, som lyft Växjö stad genom både Linnéuniversitetet och nu med Arenastadsprojektet säger VD Mikael Olsson.

Också ÖSAB:s ordförande Curt Persson, tillika ordförande i fastighetsbolaget, har anledning att känna sig nöjd.
– Det är klart att man sträcker på sig lite extra inför det första spadtaget på torsdag (den 31 mars). Det här är en speciell arena. Vi vågar bygga i mycket trä. Vi satsar på naturgräs – det borde passa Europas grönaste stad. Det blir en bra hemmaplan åt Öster, och en lika bra EM-arena 2013.

Om Myresjöhus arena

Arenan blir ett landmärke längs Storgatan vid Växjös västra infart när den står färdig i september nästa år. Den byggs i UEFA-status klass 3 för att motsvara deras krav för vissa internationella matcher samt Svenska Fotbollsförbundet krav för spel i högsta serien. Arenan som täcker en yta på ca 20 000 kvm rymmer allt dess besökare kan förvänta sig med restaurang i markplanet, konferensrum, gym, 16 loger, pubar, kiosker och massor av toaletter för både damer och herrar. Publikkapaciteten är 10 000 sittande och 2000 stående.